ERDEI ISKOLÁBAN JÁRT AZ 1.a OSZTÁLYAz 1. a osztályosok kiránduláson vettek részt 2012. október 2-án Gemencben. A XVI. Erdők Hete rendezvénysorozat alkalmából lehetőségünk nyílt felfedezni az erdő egy kis részét egy erdész közreműködésével, bepillantani az erdőben élő növények és állatok mindennapi életébe. Kisvasúttal Pörbölyről a Lassi –Duna partján található Lassi Halászati Múzeumig utaztunk, majd gyalogtúrát tettünk a magaslesig. Innen megfigyelhettük a közeli tavak madárvilágát. Sétánk közben a nagyvadakat: szarvasokat, őzeket és vaddisznókat is láthattuk egész közelről.A finom ebéd után játszottunk az erdei játszótéren, majd kézműveskedtünk: fajátékot és papírékszert készítettünk. Nagyon jól éreztük magunkat.Reméljük a következő tanévben is ellátogathatunk az Ökoturisztikai Központba!

1.a osztály


ERDEI ISKOLÁBAN JÁRTUNK2011. október 18-án ellátogattunk a Pörbölyi Ökoturisztikai Központba. A Központ területén található az erdei iskola épülete. Ez az épület ad otthont a különböző kézműves foglalkozásoknak. Először színes cérnákból karkötőt készítettünk, majd egy szomszédos teremben fából kisvonatot állíthattunk össze magunknak.
Ezután vonatra szálltunk és gyönyörködtünk az őszi erdő növény- és állatvilágában! Az első megállóhely az érdekes elnevezésű Lassi megállóhely volt, ahol a Halászati Múzeum található.A múzeumban megtekintettük a halászemberek életmódjához kapcsolódó eszközöket, berendezési tárgyakat.

A kisvonat következő megállóhelye a Lassitól egy kilométerre levő Malomtelelő megállóhely. Megtudtuk, hogy ez az elnevezés arra utal, hogy télen a malomkereket ebben a tóban tárolták, hogy megóvják a jégkártól. Itt található a malomtelelői tanösvény.


A tanösvényen végighaladva, körülbelül 45 perces sétaúton a tájékoztató táblák segítségével megismerkedhettünk az ártéri erdők jellegzetes növényeivel és állataival. Rövid vonatozás után eljutottunk egy kerítéssel elzárt erdőterülethez, ahol közvetlen közelről láthattunk szarvasokat, rókákat, vaddisznókat!Nagyon jól éreztük magunkat, reméljük a következő tanévben is ellátogathatunk az Ökoturisztikai Központba!

Köszönjük az Újiregi Önkormányzat segítségét!

3.b osztály