MAGYAR DIÁKSPORT NAPJA 2013

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) ebben az évben is felhívással fordult a magyarországi köznevelési intézményekhez, civil szervezetekhez, önkormányzatokhoz, hogy vegyenek részt a Magyar Diáksport Napján (2013.október 11), az alábbi programokon:

  • a jelentkező iskolák diákjai, tanárai legalább 120 percet töltsenek sportolással, aktív testmozgással

  • minden résztvevő teljesítse a Diáksport Napi Futótávot (2013 méter).

A kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse a rendszeres sportolás, a fizikailag aktív életmód jótékony hatásait.

Intézményünk is csatlakozott a felhíváshoz. A nap eseményeit megörökítettük. A képek megtekinthetőek a Galéria menüpontban, illetve itt .


Színházban jártunk

Néhány tanulónk Anikó néni és Mónika néni vezetésével Kaposváron járt színházban,ahol a Világszép nádszálkisasszony című előadást láthatták. Élményeikről itt számolnak be.


Tanévindító focifesztiválon voltunk!

2013.10 06-án iskolánk tanulói részt vettek Telkiben az OTP-MOL BOZSIK program keretében megrendezett tanévindító focifesztiválon. Élményeikről és eredményeikről itt olvashatnak. A rendezvényről készült rövid videót megtekinthetik, illetve letölthetik innen .


Harcművészeti bemutató

Igazán harcosan indult október első napja iskolánkban. Harcművészeti bemutatót láthattunk a tornatermben, méghozzá brazil jiu-jitsut!A bemutatót tartó fiúk között láthattuk iskolánk két tanulóját Lückl Levit és Lückl Zsombit. Most megmutatták nekünk,hogy milyen is ez a sportág,amelyben ők már sok szép sikert értek el.
Nagyon jó hangulatot csináltak, hiszen a vége felé egyre többen szerették volna kipróbálni. Sorban álltak a gyerekek a szőnyeg szélén,azonban az idő rövidsége miatt nem jutott mindenkire idő. No,de sebaj! Aki továbbra is érez magában harci kedvet,az ezek után itt Iregszemcsén, az iskola tornatermében edzhet: szerdánként és péntekenként 1800-1900 között

A bemutatóról készült képek és videók megtekinthetőek a Galéria menüponton,illtetve ha ide kattintanak!


Évnyitó

Itt van az ősz,s vele együtt elérkezett az új iskolai tanév. Az évnyitóról készült képeket megtekinthetik itt!


DEÁK-DIÁK LAP

A 2012/13-as tanévben első alkalommal jelentettük meg iskolaújságunkat, melyet e Letöltések menüpontban a Dokumentumok között talál meg,vagy kattintson ide

Jó szórakozást hozzá!


Nemzeti összetartozás napja

A nemzeti összetartozás napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ére eső nemzeti emléknap Magyarországon.
Iskolánkban is megemlékeztünk az ezen a napon történt eseményekről Berki Laci bácsi segítségével.


Az első világháborút lezáró békerendszer alapján az őshonos magyar népesség öt, a mai állapot szerint nyolc államban találta magát, és vele együtt történelmi és kulturális emlékhelyeinek nagy részét is.
A gyerekek igen figyelmesen hallgatták Laci bácsi beszédét. A megemlékezést a nemzeti összetartozás dalának meghallgatásával zártuk.
KÉPEK

A nemrégiben megrendezésre került angol számolóversenyről és a gyereknapról készült képek megtekinthetőek a Galériában,vagy itt !


Nyertünk a Zöldsuli pályázaton!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Zöldsuli pályázatunk nyert! A zsűri által kiválasztott iskolák között szerepel a Deák Ferenc Általános Iskola! A nyert összeg a Garay utcai épületünk (kisiskola) zöldebbé tételére fordítjuk!

Részletekért kattintson ide !


Új hírek

A Tamásiban rendezett mesemondó versenyen elért eredményeinkről bővebben! Képek a Galériában!

2013.04 24-én rendezték meg Pécsen a K&H Vigyázz! Kész! Pénz! regionális döntőjét. Elért sikereinkről itt olvashatnak!


Újdonságok
Legfrissebb eseményeinkről adunk tájékoztatást!

A közelmúltban néhány tanulónk versenyeken vett részt,az elért eredményeikről ide kattintva olvashatnak!


Április 5-én rendeztük meg a mesemondó versenyt.Bővebben itt olvashat róla!Friss képek

A mesemondó versenyen készült képek megtekinthetőek ide kattintva!

A Weöres Sándor versmondó képei itt láthatóak!


Adófelajánlás

Évi adóbevallásuk elkészítésekor azon magánszemélyek, akik adófizetési kötelezettséggel bírnak, illetve időre befizetik a NAV-nak adójukat, személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát felajánlhatják egy egyház, illetve egy civil szervezet számára.


Kérjük, ajánlják fel a Korszerű Iskoláért Alapítványnak, 7095, Iregszemcse, Móricz Zs.u.8, melynek adószáma: 18851014-1-17

Köszönjük!


Iskolánk eseményei, eredményei

Intézményünkben az elmúlt hónapban is zajlott az élet: programok, versenyek követték egymást. Időrendi sorrendben először az Iregszemcse Kultúrájáért Alapítvány által meghirdetett rajzpályázatról kell említést tenni.
"Mit jelent neked március 15?" címmel jelent meg. Több tanulónk is készített pályaművet,de a csak a legjobbakat díjazták. A legjobb alkotások megtekinthetőek a Galériában, az alkotók névsora pedig ide kattintva olvasható.

A zord időjárás sem tudta elvenni a kedvünket, hogy Deák napot tartsunk az iskolában. Az elmaradt programok később kerülnek megrendezésre. A rendezvényen készült képeket itt lehet megtekinteni!

"Jó pap holtig tanul!" tartja a mondás,de ez akár ránk pedagógusokra is igaz. Míg tanulóink a tavaszi szünet első napját élvezték,addig mi próbáltunk újabb vizuális technikát elsajátítani. Rendkívül jól éreztük magunkat és tényleg sokat is tanultunk. Erről tanúskodnak az alábbi képek!


Moziban jártunk

Március elején iskolánkból Veldi Ágnes és Takácsné Szuhai Aranka szervezésében mozilátogatáson vettek részt tanulóink.Élményeiket itt osztják meg másokkal.

Képek is készültek,melyek megtekinthetőek a Galéria menüpontban,vagy ide kattintva.


Oldal:   <<        >>