Tájékoztató


A vírus terjedésének megelőzése érdekében intézményünk minden intézkedést betart és ezért nyomatékkal kérjük Önöket is erre. Az EMMI által kiadott intézkedési terv alapján a 2020/2021-es tanévben az alábbiak szigorú betartását kérjük Önöktől.

A szülők felelőssége is a gyerekek tájékoztatása az egészségügyi intézkedésekről, valamint azok betartása és betartatása.

 1. A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

 2. A tanítási órákon vagy foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező. Amennyiben a tanórákon a maszk használata mellett döntenek, a maszk beszerzéséről a szülőnek kell gondoskodnia. A maszk helyes használatához szükséges ismeretekről kérjük, beszélgessenek otthon gyermekeikkel.

 3. Belépéskor minden gyerek köteles az épület bejáratánál elhelyezett kézfertőtlenítőt használni

 4. Az iskolából hiányzó gyermek kizárólag orvosi igazolással térhet vissza az iskolába.

 5. Az intézmény követi az eljárásrendnek megfelelő mindenkori utasításokat. Amennyiben a Kormány részéről szígorítás történik, azonnal közöljük Önökkel.

 6. Intézményünk ezen kívül egyedi eljárásrendet is alkalmaz a vírus terjedésének megelőzése érdekében. Ennek értelmében:
  • Az épületbe szülő nem léphet be. Gyermekét megvárhatja az épület bejárata előtt vagy indokolt esetben maszkban és kézfertőtlentést követően az épület fogadóterében.
  • Kérjük a szülőket, hogy ügyintézés céljából egyeztessenek telefonon időpontot azzal a személlyel, akivel az ügyintézés történni fog.
  • Kérjük, hívják fel gyermekeik figyelmét a naponta többszöri kézmosásra, kézfertőtlenítésre, papír zsebkendő, papírkéztörlő megfelelő használatára.
  • Reggelente lázat mérünk és mindenki kézfertőtlenítő használata után léphet be az épületbe.

Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy olyan telefonszámot (szülő/gondviselő) adjanak meg az osztályfőnöknek, melyen szükség esetén azonnal elérhetők.

Köszönjük támogató együttműködésüket!

Iregszemcse, 2020. 08. 31.

Az intézmény vezetősége