Iskolánk a Pécsi Tudományegyetem Partnerintézménye


A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja pályázatot hirdetett A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM PARTNERINTÉZMÉNYE cím elnyerésére, a pedagógusképzésben való partneri együttműködésre. A sikeres pályázat feltétele volt, a szigorú kritériumoknak való megfelelés és az együttműködés vállalása.

A feltételek között többek között szerepelt, hogy intézményünk rendelkezzen egyedi, példaértékű pedagógiai tevékenységekkel, nevelési-oktatási módszerekkel, programokkal, és a kiírásnak megfelelő pedagógusokkal.

Ennek a kritériumnak egy kollégánk felelt meg Deák Nelli tanító, aki gyakorlatvezető mentortanár pedagógus szakvizsgával rendelkezik, és az idei évben a Pedagógus II. minősítési eljáráson is megfelelt. A kollégának továbbá vállalnia kellett, hogy a hallgatók nevelési, oktatási tevékenységét koordinálja, szakmai munkájukat segíti, kapcsolatot tart az egyetemi gyakorlatvezető oktatókkal, szakmai műhelyeken vesz részt.

Minden kritériumnak eleget tudtunk tenni, így kiválasztottak bennünket azon 30 intézmény közé, akik partnerintézményként megfeleltek. Nagy öröm ez az intézményünknek, hiszen olyan városok, mint Szombathely, Győr, Budapest, Pécs, Szentes, Bonyhád iskolái tudtak megfelelni. A partnerintézményi cím ünnepélyes átadása 2015.10.28-án került megrendezésre a PTE Rektori Hivatal Szenátusi termében.

Többek között köszöntött bennünket Prof. Dr. Font Márta főigazgató, Lengvárszky Attila oktatási igazgató, majd Dr. Berke Gyula oktatási rektorhelyettes úr átadta a partnerintézményi cím tábláját. Ezután megismerkedhettünk a PTE néhány különleges helyszínével Mozgás- és Táncteremmel, a Szentágothai János Kutatóközponttal és a Tudásközponttal.
Gyócsi Edit

intézményvezető