ÖKOISKOLAI HÍREK
A 2015/2016-os tanévben intézményünk tanulói az iskolagyümölcs program keretében fogyaszthatják a finom gyümölcsöket,melyeket a Vega Ház Kft szállít.

ZÖLDSULI 2013


A Magyar Cetelem Bank a fenntartható társadalmi és gazdasági fejlődés érdekében kiemelt hangsúlyt helyez a környezet védelmére. Hisszük, a környezet hosszú távú megóvásához nélkülözhetetlen a jövő generáció aktív közreműködése, bevonása, ezért társadalmi felelősségvállalásunk keretében 2011-ben új kezdeményezést indítottunk, a Cetelem Zöldsuli programot.

Az elmúlt két évben összesen közel 300 iskola nyújtotta be zöldítési pályázatát, melyek közül 20 intézményben már a támogatásból kialakított „álomudvar” várja a diákokat. Fontos célkitűzés, hogy a nyertes iskolák ne csak egy „álomligettel”, egy valódi iskolaparkkal legyenek gazdagabbak, de ezen keresztül a fiatalok környezettudatossága, felelős gondolkodása is erősödjön.


Iskolánk ebben a tanévben indul a pályázaton. Szeretnénk a kisiskola udvarát zöldebbé tenni!Reméljük sikerül!

Bővebb információt a Cetelem Bank Zöldsuli 2013 oldalán olvashat,illetve szavazhat is ránk itt!

SÉTA A HÓESÉSBEN


A 2013-as év első hóesését követően két kisebb csoporttal gyalogos túrára indultunk, hogy megcsodáljuk a téli tájat. A tél örömeit kihasználva hógolyóztunk, hóembert építettünk és fáztunk.

Ragyogóan vakít ez a nagy fehérség, oly csodálatos a frissen hullott szépség!


KREATÍV KUCKÓ


Karácsonyra készülve a vállalkozó szellemű gyerekekkel képeslapot, díszeket, ajándékokat készítettünk természetes alapanyagokból. Az elkészült alkotásokat a gyerekek hazavihették.

ÖKO KOMMMANDÓ AZ ALSÓ TAGOZATON


A 2012/2013-as tanévben is elkezdődött az” Öko-kommandó” működése intézményünkben.A kommandó feladatkörét kiterjesztettük az összes tanulóra, mert minden tanuló felelős a takarékos energia-víz használatért és a tisztaságért. A szabályt a következőképpen vezettük be: alsó és felső szinten lévő osztályokból az egyik hetes látja el az adott feladatot, a másik bent marad a tanteremben, és a (műszakban lévő tanító néni) is mindig tudja követni az „Öko-kommandó ”működését. Napra készen táblázatba feljegyzik a gyerekek az észrevételeket. (Hangulatjelekkel értékelnek.) A tanulók nagyon élvezik a feladatot, nem teher, sőt várják már, hogy mikor kerül sor rájuk!

GYARAPODIK A KERTÜNK


Az idei tanévben iskolánk részt vesz a Bakker Holland Kft Zöldprogramjában,melynek köszönhetően az iskola udvarán fekvő virágoskertünk őszi ültetésű hagymás növényekkel gyarapodik.Reméljük, hogy tavasszal gyönyörű virágokban gyönyörködhetünk majd! Köszönjük!

A programmal kapcsolatos bővebb információ a www.bakker-holland.hu oldalon található!TISZTASÁGI VERSENY


Ebben a tanévben is minden hónapban osztályozzuk az osztálytermek, folyosórészek tisztaságát! November hónapban a padokban lévő taneszközök rendjét, decemberben a fogasok és a fogasok környékének állapotát pontoztuk, januárban pedig valószínűleg a cipős szekrényekbe tekintünk majd bele! Az osztályok az eddig kapott „osztályzataikat” a zöld faliújságon kísérhetik figyelemmel!

Kérünk minden tanulót, ügyeljen környezetére!
MADÁRETETŐ – KÉSZÍTŐ VERSENY
1 osztály – 1 madáretető! címmel hirdettük meg madáretető – készítő versenyünket!

Az elkészült alkotásokat az iskola aulájában bárki megcsodálhatta. Az értékelést és eredményhirdetést követően a madáretetőknek végleges helyet találtunk az iskola udvarában található diófákon. A kismadarak hamar felfedezték a finom madáreleséggel hívogató etetőket!A verseny eredménye:
1. helyezett: 3. b osztály

2. helyezett: 3. a osztály

3. helyezett: 2. a osztály


Köszönjük a segítséget mindenkinek aki részt vett a megvalósításban!
KUPAKGYŰJTŐ VERSENY


Kupakkal a gyógyulásért! Akár ez is lehetett volna versenyünk mottója, ugyanis azzal a szándékkal hirdettük meg a gyűjtést, hogy hozzájáruljunk egy beteg kislány gyógyulásához! A több mint 100 kg kupakot a tamási óvodának ajánlottuk fel! Reméljük, hogy tudtunk segíteni, úgy, hogy közben a környezetünk védelméért is tettünk valamit!

A verseny eredménye:
1. helyezett: 2.b osztály: 58 kg

2. helyezett: 4.b osztály: 13 kg

3. helyezett: 3. b osztály: 8 kg


Minden tanulónak, szülőnek, pedagógusnak köszönjük a segítséget!

Archivált hírek


Gyalogtúra és kerékpártúra 2011. április 16. és május 14.

A Víz Világnapja 2011. március 22.

Parkunk növényei

Egészségnap a felső tagozaton 2011. március 19.